Nyhedsbrev Presse Links Kalender

Særudstilling

Gravgaver nedlagt ca. 500 e.kr. på gravplads i Kvorning 

           

De var som du og jeg
19. juni - 7. november 2010


Synes du, at 2.000, 5.000 eller 10.000 år er længe siden? Det er længe siden, meget har forandret sig, men meget er som dengang.

Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. Den modsiger sine forældre, skryder op i selskaber, sluger desserten ved spisebordet, lægger benene overkors og tyranniserer lærerne.”

Måske lyder det som nutidens mediers forestilling af de unge i dag, men sådan skrev Sokrates, som var græsk filosof og levede fra 470-399 f. Kr., altså intet nyt under solen!

Viborg Stiftsmuseum foretager hvert år en række arkæologiske udgravninger, hvor vore forfædres liv og færden kortlægges. Hver udgravning føjer nye brikker til, hvordan livet formede sig i oldtiden.

Resultaterne af de seneste års udgravninger vises nu i en særudstilling. Det er en bred vifte af spændende fund fra alle tider gennem oldtid og middelalder.

Udstillingen fortæller om hverdagslivet i familien, højt specialiseret håndværk, ufredstider, en brandkatastrofe, begravelser og den rituelle verden. Dengang som nu skulle der mad på bordet, moden skiftede ligesom den forestillingsverden man omgav sig med.

Alt det vi gør i dag og alt det vi omgiver os af er baseret på tanker og teknologi, der var en del af livet for oldtidens mennesker.

 

   

Onsdag den 6. oktober 2010
kl. 19.00 - 21.00 
I forbindelse med Onsdagsforedrag holder forhistorisk arkæolog
Dorthe Kaldal Mikkelsen foredrag om udstillingen på Viborg Stiftsmuseum.
Se mere

 


Viborg Museum
Hjultorvet 4
8800 Viborg
Tlf.: 8787 3838

mail: vibmus@viborg.dk

Åbningstider:
Åbningstider Sommer »
Åbningstider Vinter »
Åbningstider Ferie »